Total: NOK 0,00
Herav mva.: NOK 0,00
-

×
Antall:
+
NOK

Stein-tur i Finnmark

På "stein tur" i finnmark                 http://www.beryllen.no/

Etter å ha kjørt over 200 mil fra Kristiansand i sør til Bjørnevatn i nord, var det godt å endelig komme seg ut av bilen og finne frem grafse, hammer og meisel. Nå er vi helt på grensen til Russland hvor vi viste om en forekomst hvor vi kunne finne flotte Kvarts krystaller.

           

Her dukker det opp små "druser"og hulrom med flotte krystaller. Krystallene varierer mye her i denne forekomsten. Vi finner alt fra mørke røyk-kvarts krystaller, klare med "fantom" til dyp lilla Ametyst krystaller.

Det som er litt leit er att frost-sprengning har gjort at alt i øvre del av Kvarts-gangen har bevegd på seg, og dermed har mange krystaller fått toppen ødelagt.

Her oppe og inne i Pasviks skoger, som kan ligne på "Taiga", kan det bli helt ned til under femti minusgrader i den nordlys-blafrende og klare vinternatta, og telen slår dypt ned i bakken. Dette har foregått så lenge at man faktisk finner tegn til re-krystallisering på enkelte av krystallene.

           

Det grønn fargede er vi ikke helt sikre på hva er, men det ligner veldig på Malakitt? Noen av Ametyst-gruppene har ett fint dryss med blåaktig, metallisk Hematitt. En del av de klare krystallene i øvre del av kvarts-gangen har ett "oransje" farget belegg som vi gjetter også kommer av Hematitt.

Mange av de større krystallene har ett bånd av Ametyst i nedre del og vi finner mange stuffer med dette.

Etter noen timer med grafse, hammer og meisel i den herlig klare og friske høstdagen har vi funnet mange flotte stuffer.

Etter å ha vasket og rengjort velger vi ut det som er verdt å beholde, og idag finner du fra tid til annen noen av disse godbitene i nettbutikken vår.

          

Det er utrolig gøy å komme til en sånn forekomst hvor man finner spennende ting hele tiden. Her kan man grave frem den ene flotte stuffen etter den andre. Vi finner både fine krystall-grupper og enkle krystaller. Heldigvis er det ikke langt å gå til bilen for dette blir tungt å bære etter hvert.

              

Vi deler gleden over dette funnet. Besøk nettbutikken vår  http://www.beryllen.no/  å se om du kan finne noe av det flotte fra det norske fjell. 

           

          Nordlys over Finnmark i vinternatta.

                                                         http://www.beryllen.no/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beryllen Mineral senter Setesdalsveien 925 4720 Hægeland Tlf. 38154885 9 - Foretaksregisteret 992619414
Produsert av 24Nettbutikk © 2002 - 2017